- Examentraining vmbo: leerlingen kunnen inloggen en door de leraar aangegeven toetsen doen. Ze krijgen direct feedback op hun antwoord en het programma heeft zodoende een lerend effect. De docent kan de resultaten aflezen en een goed/fout-analyse zien. Kan als toets, maar ook als oefenmateriaal gebruikt worden. Het geheel is een op onderwerpen gesorteerde databank in de categoriën: BBL, KBL, GL/TL. Zowel docent als leerling houdt overzicht over de voortgang en de resultaten.
- BIOboek: Bij BIOboek staan op de leeromgeving toetsen behorend bij de stof uit de verschillende boeken van de methode. Daarnaast zijn er vele extra lessen uit te voeren op de leeromgeving. De docent kan de lessen aanvinken en de leerling kan ze uitvoeren. Door aan te geven dat de les klaar is, weet de docent dat de leerling de opdrachten heeft uitgevoerd. De docent kan een beoordeling geven en/of in een groot aantal gevallen de antwoorden klaar zetten voor de leerling.
Ook zijn er enquêtes en andere programma’s te doen via de leeromgeving, veelal kosteloos voor gebruikers van de methode BIOboek, of tegen betaling voor anderen.
- BIOboek, digitale methode: Naast BIOboek in boekvorm (zie boven) is het ook te verkrijgen in de vorm van een digitale methode voor de onderbouw van het VO. Vooral bedoeld voor het vmbo, maar met de aanvullingen ook geschikt voor havo. Leerlingen krijgen informatie, kunnen opdrachten en toetsen uitvoeren. De basis voor dit geheel is BIOboek, dat ook in papieren versie bestaat. Uniek: u kunt kiezen voor een compleet digitale versie of een versie in boekvorm of een combinatie van beide. De extra’s die bij BIOboek op papier beschikbaar zijn op de leeromgeving zijn uiteraard ook te gebruiken bij de digitale methode.
- Enquête: seksualiteit. Door de leerlingen een aantal vragen te laten antwoorden (anoniem) krijgt u inzicht in kennis en meningen. Ook kunnen leerlingen vragen formuleren over wat ze nog graag zouden willen weten. Door de resultaten te laten zien kunt u een veelheid van reacties verwachten.
- Enquête: gezondheid. Door de leerlingen een aantal vragen te laten antwoorden (anoniem) krijgt u inzicht in kennis en meningen. Ook kunnen leerlingen vragen formuleren over wat ze nog graag zouden willen weten. Door de resultaten te laten zien kunt u een veelheid van reacties verwachten.
- Energieverbruik in kJ: Leerlingen voeren de activiteiten in, die ze gedurende een dag hebben uitgevoerd. De computer geeft het verbruik in kiloJoules in een tabel en grafisch weer. Het resultaat kan geprint worden. Leerlingen krijgen inzicht in het verbruik van hun energie. Dit kan gehouden worden naast de energie die via het voedsel binnenkomt. Het programma spreekt voor zich en leerlingen kunnen hiermee dan ook zelfstandig uit de voeten.